U-turn

Hjem/U-turn

U-turn og DiætistHuset

DiætistHuset er med i den nye sæson af U-turn

Når DR d. 5/1-2017 har præmiere på den nye sæson af U-turn, følger man seks forskellige deltagere med type 2-diabetes, og som i løbet af et år skal igennem et intenst trænings-og kostforløb. Forløbet skal vise om patienterne helt eller delvist kan undvære den daglige medicin ved hjælp af kostomlægning og motion.

Chris MacDonald står for coachingen af de 6 deltagere, som vi skal følge på tv. Men når det kommer til kostvejledningen, udarbejdelse af kostplaner, afholdelse af madlavningskurser og udvikling af opskrifter m.v. vil det være DiætistHusets diætister, som har den primære rolle. Det gælder både de 6 deltagere, som følges på tv, men også for de 80 andre deltagere, som er den del af forskningsprojektet.

Type 2-diabetes er en af de livsstilsygdomme herhjemme, som er hurtigst voksende. Ifølge Diabetesforeningen koster sygdommen, vores samfund omkring 86 millioner kroner om dagen.  Mere end 320.000 mennesker har diabetes, og på 10 år er antallet af mennesker med type 2-diabetes fordoblet.

 

U-turn – en del af et stort forskningsprojekt

U-turn 2 er ikke bare et tv-program. Det er også et storstilet forskningsprojekt med 80 diabetikere på Rigshospitalet, hvor U-turn-interventionen er undersøgt videnskabeligt. Dette er gjort for at give dokumentation for, om U-turn-interventionen også virker, når Chris MacDonald og et helt kamerahold ikke følger deltagerne. Forskningsprojektet har allerede kørt et helt år, hvor DiætistHusets diætister har fulgt hver enkelt deltager på tæt hold. De medvirkende skal gennem 1 helt år gennemgå:

  • Omfattende fysisk træning og forøgelse af den daglige fysiske aktivitet
  • Kostændring
  • Søvn regulering (manglende søvn undgås)
  • Coaching (motivation)

 

Ja til et nyt liv

Det er Tina, Christina, Pia, Søren, Michael, og Torben der har sagt ja til et nyt liv ved at omlægge alle deres indgroede vaner indenfor kost, motion og søvn. Ved at gennemgå et intenst trænings- og kostomlægningsforløb investerer de i et nyt liv, hvor de gør op med deres grundlæggende livsførelse.

Chris MacDonald er vært og coach for deltagerne i tv-programmet, og vi er stolte af, at det er DiætistHusets diætister, som endnu engang står for selve kostvejledningen og udarbejdelse af alle kostplaner og opskrifter.

 

U-turn 2 har premiere den 5. januar klokken 20.30 på DR1 og er i ni afsnit.

Udtalelse fra deltager

Da jeg startede vejede jeg 105 kg, havde et taljemål på ca. 130 cm og havde en fedtmasse på 37½ kg! I dag vejer jeg ca. 83,5 kg, har et taljemål på ca. 100 cm og et fedtmasse på 18½ kg!

Jeg køber meget ind efter den tabel jeg har fået omkring mængden af fest, kostfibre mv. Jeg støtter mig meget til den kostplan, jeg har fået fra Diætisthuset. Jeg træner jo nu 5 gange ugentlig.

Jeg vil godt sige, at da jeg i starten begyndte at gå på løbebåndet, ja gå, holdt jeg jo krampagtigt fast i håndtagene, men efterhånden slap jeg dem, og begyndte at løbe! Jeg har ellers aldrig løbet ret meget – det har aldrig været mig, men i dag synes jeg det går helt godt – jeg er faktisk blevet glad for at løbe!!

Har besluttet mig for at deltage i Copenhagen Halvmaraton den 18. september. Hvis nogen havde sagt til mig for ½ år siden at det skulle jeg, ville jeg have rystet på hovedet, men nu glæder jeg mig faktisk til det. Om jeg bruger 2½ eller 3½ time synes jeg ikke er så vigtigt; nu skal det bare prøves.

Jeg synes at jeg har foretaget en U-TURN, og kors hvor er jeg glad for det!

Erik Larsen

Kostplan fra U-turn

Vil du også opnå resultater ligesom deltagerne i U-turn?

Nu har du muligheden for at købe de kostplaner som er blevet brugt af deltagerne i programmet. Kostplanen koster kun 89 kr. og kan købes i vores webshop.

X