Nyhedsbrev

Få de seneste nyheder, trends og gode tilbud før alle andre.

Kostvejledning – med holdbare resultater

Hvordan foregår forløbet hos diætisten?

Første konsultation hos din diætist

Den første konsultation tager ca. 75 min. og vi sammensætter indholdet at dit forløb, så det passer netop til dig og dine ønsker og behov.
Den første samtale bruges til at få afklaret, hvilke specifikke problemstillinger der er tale om, hvad der skal arbejdes med, og hvad målet er. Diætisten får tegnet et billede af din situation og de problemer du oplever. Du vil bl.a blive spurgt ind til din livssituation, spisevaner, spisemønster, arbejde, familie, fritid og de symptomer/gener du evt. har. Herved bliver dine eksisterende kostvaner og den effekt de har på din sundhed og din problemstilling afdækket.
Hos os arbejder vi ud fra en kognitiv tilgang. Dvs. at kostvejledningen tager udgangspunkt i dit aktuelle problem og din livssituation og diætisten arbejder med fokus på løsninger sammen med dig. Det betyder, at der er mere fokus på, hvordan du får løst problemet end på, hvorfor det er opstået.
Kostvejledningen er helt individuel og vi fokuserer på at give dig netop den viden og de redskaber, som du har brug for. Mange kommer med spørgsmål som disse:

• De daglige måltider – hvad er vigtigt og hvordan sammensætter jeg dem bedst?
• Hvor meget må jeg spise?
• Hvordan får jeg de sunde vaner til at passe i min travle hverdag og mine sociale liv?
• Hvordan handler jeg nemt og sundt ind?
• Er det farligt at spise lightprodukter?
• Skal jeg undgå ris, kartofler, brød og pasta?
• Tager jeg på hvis jeg spiser efter kl. 20?
• Skal jeg vælge 5:2, stenalderkost eller LCHF?
• Hvorfor falder jeg hele tiden i?
• Jeg er ofte oppustet om aftenen, er der noget jeg ikke kan tåle?

Vi synes det er vigtigt at du får svar på netop dine spørgsmål. Derfor vil din diætist i hendes kostvejledning hver eneste gange sørge for at indholdet i dine samtaler tilrettelægges efter dine behov. For nogle er det vigtigt, at man fra starten får talt om, hvordan deres tilberedning af mad kan gøres sundere, og hvad som de skal være opmærksomme på, når der handles ind. Mens andre har mere brug for at arbejde med den følelsesmæssige del og få vendt deres tankemønstre i forbindelse med måltider.

Ved alle dine konsultationer har du mulighed for at bliv målt og vejet og du får en udskrift af din fedt- og muskelmasse samt metaboliske alder.
Mange har brug for at få en fornemmelse af hvor meget mad de må spise til de forskellige måltider eller idéer til hvad de skal spise. Derfor vælger de fleste at deres diætist skal udarbejdet en skræddersyet kostplan eller tilkøbe en af vores madplaner. (læs mere mere om kostplaner og madplaner her)
Efter første konsultation tager du sammen med din diætist stilling til det videre forløb, så det bliver tilpasset netop det, du har brug for.

Opfølgende samtaler

De opfølgende samtaler tager ca. 25 min. Her vil diætisten følge op på de mål som bliver sat fra gang til gang. Hvad er gået godt og hvad er gået mindre godt?

At ændre på sine kostvaner er svært for alle, og det er uanset om det gælder et vægttab eller om man skal følge en specifik diæt i forbindelse med en sygdom. Netop derfor er det vigtigt, at komme til de opfølgende samtaler, så du kan få råd, vejledning og sparring af diætisten til, hvordan du tackler disse situationer.
Det er også ved de opfølgende samtaler, at der arbejdes videre med de problemstillinger som kan opstå undervejs i et forløb. Det kan gælde alt fra det følelsesmæssige, udfordringer omkring din spisning, brug for idéer til aftensmaden eller hjælp til fastholdelse af motivationen. Det vigtigt at vide, at et forløb hos os ikke er et quickfix. Det tager tid at få nye vaner, men vi skal nok hjælpe dig!

Forventet antal samtaler

Hvor mange samtaler man har brug for, varierer meget og afhænger af både den enkelte person og af den, som man kommer med. Langt de fleste har brug for at komme over en længere periode. I starten kommer man oftest med 1-2 ugers interval men efterhånden som forløbet er godt i gang, er der som regel længere og længere imellem konsultationerne.

Forløbsmuligheder

BRONZEPAKKE

Første konsultation + 1 kostplan + 3 opfølgende samtaler.

SØLVPAKKE

Første konsultation + 1 kostplan + 6 opfølgende samtaler.

GULDPAKKE

Første konsultation + 1 kostplan + 10 opfølgende samtaler.

KLIPPEKORT

5 opfølgende samtaler.

BASIS ABONNEMENT

1 opfølgende samtale pr kalendermåned

PLUS ABONNEMENT

2 opfølgende samtale pr kalendermåned.

Danmarks dygtigste diætister og kostvejledere

Her i DiætistHuset er det dig som er i centrum. Vores kostvejledning tager altid udgangspunkt i dit liv og dine behov. Vi vejleder dig i, at finde den rigtige balance i forhold til kostsammensætning og portionsstørrelser og du bliver præsenteret for den nyeste viden inden for kost og ernæring. Vores mål er at hjælpe dig med at ændre dine kostvaner på lang sigt. Vi sælger ikke en ny slankekur men guider dig til en sundere livsstil efter filosofien:

Alt er tilladt men med måde

Vores holdning er at alt er tilladt at spise, bare det gøres med måde og ikke hver eneste dag. Det er vores erfaring at man med denne holdning opnår det bedste og mest holdbare resultat.

Ønsker du kostvejledning i forbindelse med en specifik sygdom eller allergi, kan der naturligvis være tilfælde, hvor der er specielle fødevarer som vi ikke anbefaler dig at spise.

Rammerne for dig og din nye sunde livsstil skaber vi i fællesskab med enkle og effektive redskaber. Vi ved, hvad der skal til for at opnå en bedre livsstil og et sundere liv.

Alle vores diætister og kostvejledere har en længerevarende uddannelse på minimum 3½ år med speciale i kost og ernæring . Enten som klinisk diætist med autorisation fra Sundhedsstyrelsen, cand.scient. i ernæring eller bachelor i ernæring og sundhed. Det er din garanti for at du får en professionel kostvejledning uanset hvilken en af vores klinikker du vælger.

Kostomlægning og motivation

Din motivation er altid det første og afgørende skridt mod en sundere livsstil. Al begyndelse er svær – også når det gælder en kostomlægning. Derfor er det vigtigt, at du er motiveret, for at opnå resultater. Din diætist vil guide og hjælpe dig med at fastholde motivationen, men du skal have den rette indstilling – nemlig troen på, at du kan, så skal vi nok hjælpe dig i mål!

X