Den store vægtkamp TV3

Hjem/Den store vægtkamp TV3

Nyhedsbrev

Få de seneste nyheder, trends og gode tilbud før alle andre.

Den Store Vægtkamp på tv3

I Den Store Vægtkamp ser man hver uge fem nye, seje og topmotiverede overvægtige danskere, der skal kæmpe om at tabe sig mest og dermed vinde ugepræmien på 20.000 kroner! Det diætisterne her fra DiætistHuset der har stået for al kostvejledningen af deltagerne i programmet.

I hvert afsnit tester deres personlige coach, Rune Raahauge og vært, Camilla Ottesen, deres kondition og motivation, hvorefter deltagerne sendes hjem i en uge, hvor de, under kyndig vejledning fra Rune og kosteksperter i Diætisthuset, fortsætter deres vægttab. Deres hjemmeindsats bliver nemlig afgørende, da de i slutningen af hvert afsnit vejes og den, som har tabt sig mindst procentuelt, udgår af konkurrencen.

Til sidst står to finalister tilbage, som denne gang er hjemme i tre måneder, inden de mødes til den store ugentlige finale, hvor den største taber kåres som vinder af Den store vægtkamp.

Deltagerne ved, at man ikke kommer sovende til sejren. I hvert afsnit kæmper de med næb og klør for at tabe sig mest – men det belaster både krop og psyke, og derfor har alle deltagerne en støtteperson med, som skal hjælpe dem med at holde gejsten oppe under hele forløbet.

Men hvordan bærer man sig ad, når man inviteres til familiens store pizzafest? Eller når man indser, at ens forbrug af Redbulls feder lige så meget som 3 pakker smør om ugen? Og hvor meget er man i virkeligheden villig til at presse sig selv for at komme kiloene til livs?

Carsten

”Det gode ved DiætistHuset er, at de bruger tid til at løse dit personlige problem og laver kostvejledning efter hvad du kan spise og ikke bare et standard program.

Tror ikke jeg har kunne klare det uden dem, er kommet af med min astma og i har givet mig en god rygsæk med gode værktøjer til at holde min vægt.  Super at de lavede madplaner med ting jeg spiser, så det blev en kur der dur”.

Carsten inden programmet startede og da det sluttede 18 kg. lettere, 3 mdr. senere med vores diætist Pernille

Kjeld

“Dejligt at blive modtaget af søde mennesker som ikke ser ned på en selvom man er overvægtig, men gerne vil hjælpe i stedet for at kritisere.

Har fået nogle rigtig gode værktøjer så jeg kan holde den sunde livsstil.

Jeg har tabt 30 kg. på 3 mdr”.

Kjeld inden programmet startede og da det sluttede 3 mdr. senere med vores diætist Lotte

Vil du gerne bryde cirklen ligesom deltagerne i “Den Store Vægtkamp”, så kan du få hjælp af vores dygtige diætister. Her i DiætistHuset arbejder vi ud fra at ”intet er forbudt”. Når du kommer her hjælper vi dig med at få nogle nye vaner og finde vejen til et godt og naturligt forhold til den mad du spiser.

Sammen arbejder vi med, at finde balancen imellem fysisk, mental og social sundhed.

* Ansvarsfraskrivelse:

Alle udtalelser, eksempler og billeder der anvendes på denne hjemmeside er fra faktiske kunder som har fået vejledning på en af vores klinikker. Det er et udtryk for deres personlige oplevelse og resultater. Ingen blev betalt for at deltage og før og efter blev billederne ikke retoucheret eller ændret. Vi præsenterer virkelige erfaringer og udtalelser og indsigt i andre folks oplevelser kun med henblik på illustration. Resultaterne kan variere fra person til person

DiætistHuset har valgt at sponsorere kostvejledning og kogebøger til alle deltagerne i “Den Store Vægtkamp”.  Vi ser alt for ofte at utilfredsheden med at veje et par kilo ekstra ender i den helt store evige vægtkamp. Medierne propper os med udsagn om at sukker er vanedannende, du får kræft hvis du spiser et stykke bacon eller at kulhydrater er farlige og fedende.

Al forskning peger på, at hvis man skal have succes med kampen om kiloene, så bør man være så fleksibel som muligt. For jo mere restriktiv en kur er, jo mindre er sandsynligheden for, at den giver resultater på lang sigt.

Og hvorfor så det? Jo regler er til for at blive brudt. Så snart du laver strikse regler for, hvad du må spise og ikke spise, så er det kun et spørgsmål om tid før du bryder dem. En anden konsekvens er, at du oplever det som en fiasko hver gang du bryder de regler du har sat op.

Fx: jeg har spist sundt hele dagen, men kom til at spise et stykke kage på arbejde = Fiasko!

Hver gang vi oplever en fiasko bliver vores tro på os selv mindre. Og jo mindre du tror på dig selv, jo større er risikoen for at du ikke gennemfører det du har sat dig for.

”Hvis jeg først starter, så kan jeg slet ikke stoppe.” Kender du også den følelse? Løsningen er ikke at lave endnu et forbud. Hvis det fx er for chokolade, så vil et forbud imod at spise chokolade, blot øge dine tanker omkring chokolade. Så jo mere forbudt chokolade er, jo mere tænker du på det. Tankerne om chokoladen stresser og forstyrrer dig. Dette bliver ikke bedre hvis du er træt eller hvis dagen ikke går som du har planlagt. Og sandsynligheden for at det ender med en overspisning er meget stor. Når du så først tager hul på en plade chokolade så kan det virke som en god ide at få det ”udryddet” hurtigst muligt. Så du ender med at spise chokoladen på meget kort tid og nok uden at smage ret meget på den eller nyde det.

Bagefter tænker du som mange andre: ”nu er skaden sket, jeg er ”faldet i” så nu er der ikke noget formål med at spise sundt resten af dagen.” Herefter smider du alle hæmninger resten af dagen og spiser til du er ved at revne og ender med at få endnu mere dårligere samvittighed og mistillid til dig selv.

Det at du har spist noget ”forbudt” kan give dig følelser som skam og dårlig samvittighed. De følelser kan så føre til overspisning og med tiden at vægten øges. Dette fører til et nyt forsøg på en slankekur med restriktive regler og forbud. De strikse regler fører igen til overspisning, der så igen fører dig i armene på en ny slankekur.

Du får derved oparbejdet nogle dårlige vaner, hvor du dulmer dine følelser med mad og har konstant dårlig samvittighed.

X