Allergi

Hjem/Allergi

Nyhedsbrev

Få de seneste nyheder, trends og gode tilbud før alle andre.

Har du allergi eller intolerance?

Allergi: Hvis du har fødevareallergi er det fordi din krop har udviklet antistoffer mod nogle af de proteinstoffer, som er i den mad du spiser.

Intolerance: Fødevareintolerance betyder, at man kan tåle at spise eller drikke den pågældende fødevare i mindre mængde. Men hvis man indtager en for stor mængde, vil man få symptomer.

Overfølsomhed

Der findes ingen medicinsk behandling, der kan helbrede overfølsomhed overfor mad. Den eneste behandling er, at lade være med at spise den fødevare, som du ikke kan tåle. Overfølsomhed betyder at vores krop reagerer uhensigtsmæssigt på stoffer som normalt er ufarlige. Det er ofte helt almindelige fødevarer, som giver anledning til reaktionerne.

For at der er tale om overfølsomhed, skal symptomerne:

  • Optræde, når man spiser eller drikker den fødevarer man ikke kan tåle.
  • Forsvinde eller bliver mindre, når man lader være med at indtage det, og komme igen, når man spiser eller drikker den pågældende fødevare igen.
  • Overfølsomhed overfor fødevarer kan indeles i fødevareallergi og intolerance.
  • Fødevareallergi giver akutte symptomer og involverer kroppens immunforsvar.
  • Fødevareintolerance udløser langsommere og mindre dramatiske reaktioner uden at immunforsvaret er involveret.

Hos DiætistHuset kan vi hjælpe dig med at lave en kostplan, således at du kan få lækker, mættende og sund mad men uden gener. Vores diætister tager udgangspunkt i din nuværende situation og hjælper dig til at leve dit liv uden de gener der opstår ved allergi og intolerance.

X